Як підготувати бу автомобіль до продажу?

Коли власник вирішив продати свій автомобіль, йому треба обрати торговий майданчик, де його буде виставлено на продаж. Можна самостійно поїхати на автобазар, але не факт, що машина буде продана в той же день, деякі власники витрачають тижні, навіть, місяці, щоб знайти покупця. Альтернативний варіант – розмістити оголошення на одному зі спеціалізованих сайтів, де можна вигідно продати та купити авто бу, оскільки тут значно більший вибір пропозицій як у покупця, так і у продавця.

Підготовка автомобільного інтер’єру та екстер’єру

Щоб потенційний покупець звернув увагу на авто, треба зробити так, щоб воно зацікавило його та викликало бажання зробити покупку. Для цього потрібно:

  • видалити всі плями, вимити та відполірувати поверхню, щоб подержаний легковий автомобіль виглядав, як новий;
  • натерти диски на колесах, щоб вони блищали, а також всі дзеркальні та скляні елементи;
  • розібрати фари і протерти їх з обох сторін, а якщо є неробочі лампи – їх треба замінити новими;
  • пропилососити та провітрити салон, обробити його освіжувачем повітря з ароматом кави чи натуральної шкіри;
  • натерти спеціальними засобами до блиску всі пластикові поверхні;
    випрати або пропилососити чохли та килимки.

Останній крок – зробити якісні фото з вигідних ракурсів, адже для кожної водія зовнішній вигляд машини має велике значення.
Підготовка робочих елементів

Ціна автомобіля на 75% залежить від його технічних та експлуатаційних параметрів, тому в ідеалі, треба самостійно перевірити його на СТО, щоб ліквідувати невеликі дефекти, які можуть зменшити вартість. Але, в принципі, водії, які акуратно користувалися своїм майном, не потрапляли в ДТП, зберігали авто в гаражі і своєчасно відвідували СТО, можуть не нервувати – такі транспортні засоби, особливо, якщо в них невеликий пробіг, користуються попитом серед потенційних покупців. Але, звичайно, треба «підмарафетити» робочі елементи – витерти з них пил, підтягнути розбовтані болти, видалити плями від мастил тощо.

Перед демонстрацією автомобіля, при роботі якого відчутне періодичне гуркотіння, за пару годин увімкніть двигун, щоб він хвилин 15 попрацював на холостих обертах. Тоді, в момент огляду він не встигне охолонути і гуркотіння не буде чутно.

Якщо є претензії до роботи приводних ременів, наприклад, вони риплять, їх треба підтягнути і обробити змазкою. Обов’язково треба придбати якісне пальне і мастило з підвищеним рівнем в’язкості, адже, чим вищий цей показник, тим більш тихіше працює двигун.

Отже, головне завдання продавця – вигідно презентувати свою машину, але потрібно підготуватися до того, що покупець буде намагатися знаходити ті чи інші недоліки, щоб зменшити ціну. Тому, спеціалісти рекомендують встановити трохи вищу вартість, щоб був зазор на який може впасти ціна. І останній важливий момент – якщо у авто дійсно є незначні недоліки, краще зразу повідомити про них покупця і пояснити, що цей момент враховано у вартості машини чи зразу повідомити про них у оголошенні – це сформує у потенційних покупців вигідне враження від власника, як від людини, з якою приємно мати справу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *