Особливості письмового столу

Письмовий стіл і комп’ютерний – зовсім не одне і те ж. Як видно з назви, перший служить для письма на папері від руки. Тому організація письмового столу має свої особливості, та й сам стіл за конфігурацією відрізняється від комп’ютерного.

Комп’ютер зберігає всю виконану роботу всередині себе, в крайньому випадку на компактних зовнішніх носіях. Папери ж вимагають для зберігання не просто стійку, як для дисків, а щось міцніше. Тому головна конструктивна відмінність письмового столу – система висувних ящиків. Іноді в столі робиться велика ніша з дверцятами, але, на думку багатьох, це не так зручно, тому що доводиться нишпорити в глибині столу майже наосліп. Втім, ніша потрібна, якщо крім паперів в стіл потрібно класти щось об’ємне.

Зверху організувати письмовий стіл не так важко. Місце перед сидячим залишається вільним, туди кладеться папір. Джерело світла (лампа) повинна знаходиться невисоко над столом, але вище рівня очей людини, яка сидить за столом, по ліву руку. Справа ставиться органайзер з письмовим приладдям. Єдина схожість письмового столу з комп’ютерним в тому, що над ними обома можна влаштувати полки для книг або папок.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *