Альтанка для дачі: використання зрубу

Одним з найбільш популярних видів альтанки є альтанка для дачі у вигляді зрубу. Купити альтанку на дачну ділянку не складе проблем, достатньо вибрати відповідний дизайн на спеціалізованому сайті онлайн. Щоправда, є й інший варіант — будівництво такої дерев’яної альтанки навряд чи принесе Вам багато клопоту, але може виявитися непоганою практикою перед будівництвом лазні.

Тут все досить просто – визначаємося з розмірами і ставимо перший вінець, він буде підставою для підлоги. Як матеріал для вашої нової альтанки найкраще вибрати профільований брус невеликого перерізу, з ним простіше працювати і піднімати не так важко. Далі робимо підлогу, і кілька вінців по колу, які замінятимуть у нас перила. Щоб поручні не виглядали занадто потужно, придумайте які прорізи в поручнях ви хочете бачити.

Закінчивши з перилами, переходимо до стовпів. Можна, звичайно, поставити кілька брусів вертикально, але такий варіант вкраде всю ідею зовнішнього вигляду альтанки в стилі зрубу, тому ми зробимо стовпи у вигляді кутів зрубу, для чого невеликі шматки бруса, довжиною приблизно три ширини самого бруса кладуться віч-на-віч з відповідними вирізами. От і готові стовпи альтанки.

Тепер дах. Верхній вінець доведеться покласти повний, для цього постарайтеся зробити якусь подобу крана, якщо Вам дорога спина. Не забувайте, що замолоду потрібно берегти не тільки честь, а й здоров’я, після чого, відповідно, ставляться лаги і на них дах на Ваш розсуд.

Якщо Ви бажаєте спорудити зимову альтанку у вигляді зрубу, попрацювати доведеться більше, та й матеріал знадобиться різноманітніший. Вікна, наприклад, можна зробити верандні, але враховуйте, що через них йтиме багато тепла в зимовий період, а можна зробити мініатюрні, правда раму доведеться змайструвати самостійно (вікна на замовлення обходяться дорого). З маленькими віконцями Ваша альтанка може нагадувати мініатюрний будиночок, в якому буде дуже приємно зустріти новий рік.

Що ж, дякую за увагу, сподіваюся Вам сподобалися мої ідей для Вашої альтанки, а можливо наштовхнули на щось принципово нове, у будь-якому випадку, це не остання стаття на тему альтанки для дачі на сайті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *