Дизайн інтер’єру: поради щодо облаштування дитячої

Давно минули ті часи, коли більшість населення нашої країни тулилася всім сімейством у маленьких кімнатках гуртожитку. На щастя, сьогодні багато родин все ж мають свою житлоплощу. І майже в кожній квартирі, де чути тупіт дитячих п’ят, батьки прагнуть обладнати окрему дитячу, в якій малюк, будучи господарем, може почуватися комфортно і вільно. Запорука улюбленої дитячої криється вже в її розташуванні. Буде чудово, якщо вікна кімнати будуть виходити на південь чи південний захід.

У такому разі природного освітлення буде більше, що важливо для маленької непосиди. Не можна забувати і про правила розташування штучного світла. Пам’ятаючи про дитячу безпеку, розетки слід розташовувати на менш видимих ділянках та обладнати спеціальними заглушками. Щодо вимикача, то тут навпаки – дитина повинна мати можливість безперешкодно ним користуватися. Сумнівів у справності електроприладів, проведення та якості виконаної роботи бути не повинно. Також недопустима наявність зайвих зовнішніх з’єднань і всього, що може викликати цікавість дитини.

При достатній кількості вільної площі слід утриматися від розташування дитячої кімнати по сусідству з кухнею або вітальнею, місць, де найчастіше ведеться життя дорослих. Спокійна атмосфера сприятливо позначиться на відпочинку та сні дитини.

Улюблених навісних стель у дитячій кімнаті все ж таки варто уникати, тому що така конструкція сприяє накопиченню пилу, а, крім того, може постраждати від активних ігор дитини з м’ячем. Практичним і цікавим дизайнерським рішенням стане натяжна стеля, що нагадує зоряне небо.

Крім стелі в кімнаті якісною має бути і підлога. Адже діти люблять пробігтися босоніж чи звернутися калачиком біля своїх іграшок. Ось чому тепле покриття для підлоги – це багато в чому запорука здоров’я дитини. Будь-то ламінат чи ковролін, потрібно простежити, щоб підкладка або основа неодмінно мали теплоізолюючі властивості. Більш практичним є ламінат. Це покриття простіше у догляді та дозволяє легше підтримувати чистоту.

Для мінімізації протягів та підтримки безпеки уважно варто поставитись і до вибору вікон. Асортимент сучасних ПВХ-вікон настільки різноманітний, що рівень звукоізоляції та теплозбереження, в даному випадку, залежатиме від вашого бюджету. Кожна мама хоче бути спокійною за свого малюка, тому вікна необхідно обладнати блокуванням. Тоді дитина не зможе самостійно їх відкрити.

До вибору шпалер можна підійти досить творчо. Багато батьків дотримуються певної тематики. Різноманітність кольорів та орнаменту дозволяють реалізувати більшість ідей.

Після завершення чистового оздоблення, фахівці радять поділити простір на зони, після чого зайнятися безпосередньо підбором меблів та аксесуарів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *