Сучасні меблі для вітальні: що зараз у тренді

Сьогодні стало так просто змінювати інтер’єр свого житла, адже меблеві магазини здатні запропонувати різноманітні варіанти для обстановки з широким діапазоном цін, стилів, матеріалів та кольорів. Особливо це стосується корпусних меблів для вітальні, які дозволять вам реалізувати найнезвичайніші дизайнерські задумки.

У числі лідерів знаходяться модульні вітальні, що є своєрідним конструктором, за допомогою якого можна ефективно використовувати кожен квадратний метр приміщення. Такі меблі складаються з декількох елементів: компонувати їх можна на власний розсуд. Зазвичай у комплекті йде набір полиць чи навісних шафок, телевізійна тумба з нішами та висувними ящиками. Корисним може стати шафа-пенал, де за глухими або заскленими дверцятами ховається ряд містких полиць – ідеальне місце для книг, журналів та дисків.

У яких випадках ще можуть бути корисні корпусні меблі для вітальні? Коли ви плануєте встановити домашній кінотеатр. Справа в тому, що ця техніка включає як мінімум п’ять колонок, розміщувати які необхідно в різних частинах кімнати. І ось тут будуть корисні навісні полиці модульної системи, адже монтувати їх можна абсолютно в будь-яке місце.

“Корисність” модулів для інтер’єру полягає ще в тому, що подібні зразки візуально не захаращують приміщення, а навпаки роблять його просторішим. Таким чином, ви зможете підкреслити красу свого настінного покриття, зігравши на контрастах. Більше того, фасади деяких гарнітурів мають оригінальне “складове” забарвлення, що також можна обіграти за допомогою додаткових декоративних елементів.

Що стосується матеріалів виготовлення, то для меблів у вітальню зазвичай використовують ДСП, МДФ, масив деревини, загартоване скло та метал. Вибір безпосередньо залежить від вашого бюджету та переваг. Так, модульні вітальні відносяться до бюджетних варіантів, а ось зі скла та деревини – до дорогих. І якщо ви зважилися обставити приміщення в стилі хай-тек, то без скла і металу точно не обійтися. Класику ж складно уявити без дерев’яних меблів чи виробів “під дерево”. Для захисту від негативних впливів навколишнього середовища ДСП та МДФ покривають шпоном чи ламінатом, а дерево – лаком, фарбою, воском чи шпоном цінних порід деревини.

Які б меблі ви не вибрали, для збереження привабливого зовнішнього вигляду та робочого стану необхідно доглядати за ними: часом для цього достатньо періодично проводити вологе прибирання. Інформацію про особливості догляду за тим чи іншим виробом ви можете отримати у продавця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *