Таунхаус: плюси та мінуси блокових будинків

В останнє десятиліття жителі мегаполісів охоче облаштовують свій побут у передмістях, розуміння комфортності життя все більше пов’язане зі спокоєм, віддаленістю від скупченості, близькістю до природи. Адже поруч із природою і почувати себе починаєш краще. Факторів, які сприяють розвитку такої тенденції, можна назвати кілька, крім усвідомленого бажання змінити якість повсякденного життя, існують і можливості реалізації бажання:

– певний рівень доходу кола інвесторів;
– автомобіль став звичайним засобом пересування;
– розвиток транспортного забезпечення та інфраструктури передмість;
– насичення ринку житловими об’єктами класу “економ” призвело практично до рівняння цін.

Поява на ринку своєрідного гібрида квартири та окремого будинку сталася закономірно: він дозволяє забезпечити собі міський рівень комфорту далеко від негативних проявів урбанізації. Маючи ті самі засоби, відповідно до специфіки своєї професійної діяльності та суб’єктивних уподобань, представник середнього класу може дозволити собі придбати таунхаус, квартиру або будинок за містом.

Таунхаус чи квартира: що краще для комфортного життя

Оскільки критерій вартості втратив свою значущість, вирішити, що вибрати, що краще саме для вас – таунхаус або квартира, можна на підставі правильного розподілу своїх пріоритетів.

Міське житло в центрі соціуму забезпечує доступність всіх благ цивілізації і позбавляє безлічі обов’язків і відповідальності, пов’язаних з самостійним управлінням житлом.

Сучасні апартаменти у блокових будівлях пропонують повний набір атрибутів комфорту. До плюсів можна віднести:

– велику площу, простір за ідентичною ціною;
– наявність власного гаража або хоча б місця для паркування, умиротворення, що породжується постійним контактом з природою;
– одночасне відчуття безпеки і недоторканності особистого простору в закритому комплексі, що охороняється.

Перш ніж вирішити, що вибрати, що краще купити, варто все ж таки згадати про віддаленість заміських кварталів від значних об’єктів професійної та соціальної діяльності, витрати часу та коштів на утримання багаторівневого житла, відсутність анонімності великого скупчення народу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *