Відмінна альтернатива біде – гігієнічний душ

У звичному розумінні гігієнічний душ являє собою сантехнічний пристрій, що дозволяє здійснювати гігієнічні процедури безпосередньо над унітазом. Установка такого обладнання дозволить вирішити проблему з неможливістю розміщення біде в невеликому санвузлі. Гігієнічний душ зазвичай складається з шланга з невеликою лійкою і кріпиться на стіні, однак сьогодні він може виглядати інакше.

Унітаз-біде

Дані моделі схожі на звичайний унітаз, але з вбудованою в нього форсункою (стаціонарною або такою, що висувається). Працює така конструкція від змішувача, який може входити в комплект або повинен бути придбаний окремо.

Кришка-біде

Так називають гігієнічний душ, вбудований в кришку для унітазу. Вони бувають електричними (керованими за допомогою пульта) і механічними. Кришка-біде високої якості коштує недешево, але в будь-якому випадку її установка вигідніше покупки і монтажу біде. Прості моделі укомплектовані форсункою для подачі води, а більш складні – феном, функцією підігріву та іншими.

Душ із змішувачем

Якщо в туалетній кімнаті планується монтаж раковини, буде доцільно придбати комплект, що складається зі змішувача і гігієнічного душа. Фахівці вважають такий варіант найоптимальнішим. Якщо душ встановлюється без виливу, користувач може вимкнути воду, просто натиснувши на кнопку на лійці. Це призводить до підвищення тиску і загрожує затопленням. Змішувач виключить такий ризик, а раковина при нагоді зможе “підстрахувати”. Крім того, звичний душ зі шлангом дозволить не тільки здійснити гігієнічні процедури, але і швидко помити унітаз, дитячий горщик, котячий лоток і інші необхідні предмети.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *