Затишні та яскраві кухонні меблі

Затишком називається відчуття комфорту і впорядкованості. Таке відчуття надзвичайно важливе для людини, тому сучасний дизайн кухонних меблів націлений в першу чергу на створення максимально комфортної атмосфери. Однак колишні, однотонні дизайнерські рішення часто не влаштовують сучасну людину, активну, цілеспрямовану і життєрадісну. Сьогодні в тренді яскраві меблі, які піднімають настрій і додають бадьорості. Як поєднати ці два поняття – затишок і яскравість? Відповідь спробують знайти фахівці Real Estate News у цій статті.

При виборі меблів зверніть увагу на такі нюанси

Кольорові акценти. Розставити кольорові акценти набагато легше, коли обстановка планується заздалегідь, але, на щастя, в сучасному дизайні кухонні меблі виготовляються відразу комплектом. Наведемо приклад: якщо основний тон вашої кухні білий, а додатковий – блакитний, блакитними можна зробити всі фасади меблів.

Візерунки. На нейтральний основний колір наноситься яскравий орнамент з природними або національними мотивами, або картини. Нешаблонний хід – прикрасити кухню сучасними графічними роботами або фотографіями знаменитостей. Головна умова полягає в тому, щоб малюнки викликали позитивні асоціації, тоді з’явиться і відчуття затишку.

Матеріал. Якщо природні матеріали мають спокійні і приглушені тони, то на пластикових поверхнях можна додати будь-який колір – пурпурний, салатний, жовтий або інший. Оскільки “зелені” технології сьогодні стоять на варті здоров’я споживачів, пластикова кухня абсолютно безпечна з екологічної сторони, головне – замовити її у надійного постачальника. Що стосується практичності, пластик набагато більш стійкий до перепадів вологості і температури, ніж дерево.

Не перестарайтеся. Яскравість, як і будь-який творчий метод, хороша в міру. Щоб кухня виглядала гармонійно, виберіть три кольори згідно колірного кола і дотримуйтеся їх у виборі обстановки. Якщо взяти більше кольорів, та ще насичених, вони будуть “перебивати” один одного, це викличе психологічне неприйняття, і про затишок залишиться тільки мріяти.

Звичайно, продумуючи дизайн, не можна забувати про функціональність, адже затишок – це синонім комфорту. Продумайте, як Вам зручніше розташувати робочі зони, плиту, раковину, розетки і різну техніку. Все, що Ви використовуєте найчастіше, треба розташувати в діапазоні від пояса до рівня очей. Ці ж зони можна виділити найбільш яскравими колірними акцентами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *